Dec 20, 2011

My Caravan trip

Time passed so fast. This is one of my priceless travel experience. The journey took place 5 months ago, but only now I finished with the video. Editting video with Windows Movie Maker used to works fine, but as Im getting better, it started to get boring. So I move to Sony Vegas Pro as my video editting tool. :) so here is the full video from my caravan trip i made using my Canon 7D.


Please check my past entry for full write up about this Eurovac trip. 3,000 km journey crossing 8 countries in European continents. 
The great thing is Im not  there onlyto write but to drive that huge vehicle from Munich until it ends in Amsterdam. 
This video is in HD, so it may takes sometimes to be seen at your screen. Enjoy!!!

Dec 11, 2011

Full Lunar Eclipse in Malaysia



.

This is my timelapse video of Disember 10 Full Lunar Eclipse. Taken in Melawati, KL, Malaysia from 10.30 til 12 midnight.  Enjoy !.. Will post some pictures of in the making soon....

Dec 3, 2011

Cameron Higlands


Some clips I took in Cameron Highlands recently... Still a nice place to visit,getting away from busy KL. When was your last visit to CH? After 3 years, now I see a lot of changes there, the town is developing fast..more n more shops were builds. And for sure during the school holidays, traffic is a headache. Yes, CH is still cold in the morning, but maybe after 10am you will feel that you dont need your warmer anymore. "Its getting hotter now bcos of the global warming. No doubt about it," says old Chinese women infront of her shop. Her thick clothes are not selling like 10 years ago, hardly sell say said.
If you are into scenary and not shopping, go to BOH Tea Plantation in Sungai Palas, the road to Brinchang.Worth a visit rather than staying in a buzy town. This area also one of the most photographed in CH.
For a cheap accomodation, you can go to Taman Sedia, where you can find plenty of homestay, Ros Chalet in Taman Sedia for example offer a room from RM70 pernight.

Here is another video i made in CH during the same trip, actually it almost the same with the clips i show above, just this one i play around with color editting in Vegas Pro, so that it will look like a film / cinematic video. Still i have alots to learn in video editting.. It just for fun, I'mateur!!!

Nov 26, 2011

Gerhana Bulan Penuh


Pada 10 Disember ini, jangan lepaskan peluang untuk melihat satu daripada kejadian alam yang cukup hebat. Gerhana bulan penuh. Video ini bukan lagi video sebenar gerhana (belum berlaku mcmana nak ada video) yang ni aku hasilkan menggunakan teknik timelapse, iaitu simulasi (jangkaan secara visual). Tidak semestinya menggambarkan apa yang akan berlaku sebenarnya, tapi lebih kurang la.
Kejadian pada malam 10 Disember boleh disaksikan oleh semua penduduk di Asia dan beberapa benua utama di dunia kecuali di Amerika Selatan. Di Malaysia, bulan akan mula  naik dari arah timur dan akan mengalami gerhana sekitar pukul 9 malam. Gerhana penuh akan berterusan selama kira-kira sejam.  
Insyaallah aku akan menghasilkan video timelapse sebenar pada malam tu jika cuaca mengizinkan..n Enjoy.


Video yang aku buat kat atas tu adalah rakaman dari beranda rumah di Melawati, footage scenary adalah real timelapse, manakala Lunar Eclipse tu adalah simulasi di dalam software. Salam Maal Hijrah.

Nov 9, 2011

KLCC in timelapse

Salam, Selamat Hari Raya Aidiadha kepada semua rakan, followers n pembaca. Sory sbb  dah agak lama tak update blog ni. Rasa sikit terbeban  untuk nak menulis sekarang sebab komitmen kerja  sebagai penulis hakiki memang dah cukup memenatkan kepala otak. 
Agak tak ada life :) .


Anyways...life goes on. Get buzy living get buzy dying.
Sepanjang minggu  aku banyak ditugaskan di Parlimen, buat liputan pasal persidangan Dewan Rakyat. Jadi tak ada apa sangat yang menarik untuk dishare kali ini except hasil timelapse latest. Project timelapse yang start beberapa bulan lalu sekarang dah masuk minit ke 10 atau lebih....sekarang tengah kumpulkan shot-shot di tengah bandar untuk siapkan the whole project-anggaran dengan running time 15 minit.





Ini adalah timelapse KLCC yang dirakam dari Jelatek. Enjoy, more to come.
 
 

Sep 17, 2011

Juara Beach Tioman



 JETI ke Pulau Tioman di Mersing, Johor mula sesak seawal pukul 4 pagi, dipenuhi penumpang yang menantikan perjalanan feri pertama yang dijadual berlepas pada pukul 6.30 pagi setiap hari.
Penulis ketika itu tiba dari Kuala Lumpur dengan menaiki bas lewat malam dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS), di Tasik Selatan. Tidak jauh dari jeti, kelihatan tempat-tempat parkir berbayar juga penuh dengan kenderaan pelancong Singapura yang datang bercuti.
“Bilangan pelancong lebih ramai pada setiap hujung minggu dan musim cuti sekolah,” kata penjual tiket feri.
Selepas beberapa jam menunggu, terminal pelepasan dibuka pada pukul 7 pagi. Kelewatan waktu berlepas kira-kira setengah jam sudah menjadi perkara biasa walaupun tiket feri awal pagi itu dijual RM10 lebih mahal berbanding dengan perjalanan waktu biasa.
Itulah sebahagian kegelisahan yang terpaksa dilalui pelancong sebelum sampai ke Tioman, bahkan waktu menunggu mungkin lebih lama jika laut surut dan menjadi terlalu cetek. Namun dengan segala keindahan yang menanti, destinasi percutian di negeri Pahang itu tetap berbaloi untuk dikunjungi.
Pulau Tioman yang terletak kira-kira 350 kilometer (km) dari Kuala Lumpur sememangnya popular sebagai destinasi percutian bagi mereka yang ingin melarikan diri dari kesibukan kota.
Di Tioman, pelancong boleh memilih beberapa lokasi persinggahan untuk menghabiskan percutian. Antara yang paling popular adalah pantai Salang, Paya dan Genting. Mungkin jarang-jarang sekali, anda mendengar nama pantai Juara (Juara) disebut para pelancong.








Berbanding dengan pantai lain yang ada di Tioman, Juara agak kurang dikunjungi kerana perkhidmatan feri dari Mersing dan Tanjong Gemok tidak singgah ke jeti di Kampung Juara. Satu-satunya kaedah pengangkutan yang ada hanyalah pacuan empat roda.
Dari jeti Kampung Tekek, perjalanan pergi-balik ke pantai di seberang pulau itu biasanya disediakan oleh pihak chalet dengan tambang RM50 bagi setiap penumpang (minimum empat orang).
Bagi yang mementingkan ketenangan pantai yang bebas daripada dentuman muzik dan kesesakan pelancong, tambahan harga sebanyak itu masih berbaloi untuk dibayar.
Laluan mendaki sejauh sembilan kilometer bermula sebaik sahaja kenderaan meninggalkan Kampung Tekek. Sejurus selepas itu, pelancong disajikan dengan kesegaran udara di hutan dara Bukit Gaung serta keindahan pemandangan pantai dari puncak bukit.
Selepas lebih setengah jam dibuai dan dihanyun pacuan empat roda, penulis akhirnya tiba di Kampung Juara, antara penempatan terawal di Pulau Tioman yang kini dihuni oleh kira-kira 350 penduduk.
Kampung Juara yang agak terpisah daripada arus pembangunan pelancongan di Tioman mungkin satu-satunya kawasan yang masih mengekalkan kehidupan kampung yang telah lama hilang di tempat lain.








Ketibaan penulis disambut oleh Stiven Cheng, pengusaha Juara Beach yang beroperasi sejak 2008. Juara Beach merupakan salah satu daripada sembilan chalet yang terletak di sepanjang pantai Juara.
Tarikan pantai berpasir putih yang menanti di depan chalet tidak membiarkan saya berada terlalu lama di dalam bilik. Selepas berpuas hati dengan penginapan yang disediakan, saya turun ke pantai yang terletak kira-kira 20 meter dari bilik penginapan.


Bebas daripada sampah sarap, pantai yang mengadap Laut China Selatan itu secara peribadi adalah pantai terbaik yang pernah saya lawati di negara ini. Bahkan saya tidak teragak-agak untuk berjalan tanpa kasut sepanjang pantai.
Tiupan anginnya lebih kuat, membuai susunan pokok-pokok kelapa yang menghias pantai.
Pantai Juara yang bersih juga boleh menjadi tempat terbaik untuk mereka yang gemar berjogging pada waktu pagi sambil menikmati keindahan pemandangan matahari terbit di hujung tanjung.
Bertentangan dengannya (selatan), tersergam puncak Gunung Kajang dan Gunung Semukut, melengkapkan lagi keindahan alam semula jadi di pantai Juara.





Pantai yang melebar sepanjang dua kilometer itu turut diselangi dua batang sungai yang mengalir masuk ke laut. Paling menarik adalah sungai paya bakau yang terletak di hujung tanjung, tidak jauh dari Juara Beach.
Dengan menyewa kayak pada harga RM30 sejam, pelancong boleh menyusuri sungai air payau yang menjadi habitat kepada beberapa spesies ular. Ular sawa batik adalah antara yang kerap ditemui berjuntai pada dahan-dahan pokok.
Bagi yang tidak bercadang untuk melakukan sebarang rekreasi lasak seperti kayak, pantai di depan Juara Beach yang landai dan tidak dipenuhi bot penumpang adalah tempat yang sesuai untuk mandi-manda.
Selepas langit kehilangan cahaya, perkara terbaik yang pasti menambah erti sebuah percutian mungkin untuk merasai keenakan masakan di Restoran Juara Beach.
Restoran Juara Beach yang menyajikan masakan tempatan dan Barat beroperasi dari waktu sarapan iaitu pukul 8 pagi hingga 11 malam. Berdiri di beranda bertiang di atas pantai, anda dapat membayangkan keindahan suasana makan malam.
Tarikan seterusnya menanti pelancong di pantai Juara termasuk curahan air terjun yang boleh dilawati dengan melakukan jungle trekking yang singkat. Dua air terjun yang boleh dikunjungi pelancong terletak di Kampung Juara dan pantai Semukut.





Pelancong dari Jerman, Christof Weis, 25, yang ditemui di Air Terjun Kampung Juara berkata, lokasi air terjun yang terletak kira-kira 40 minit perjalanan dari Juara Beach itu memberi peluang kepadanya dan rakan-rakan menikmati kesegaran hutan tropika.
“Selepas seharian menghabiskan masa di pantai, peluang mandi di kolam air terjun yang dikelilingi hutan sememangnya menakjubkan,’’ ujarnya yang ditemani tiga lagi rakan senegara.
Mereka memilih pantai Juara sebagai destinasi percutian pertama di Pulau Tioman selepas membaca mengenai kebersihan dan ketenangan pantai tersebut di Internet.








Sementara itu, Stiven berkata, pelancong ke Juara Beach juga berpeluang menyaksikan keindahan alam marin dengan melakukan snorkeling ke beberapa lokasi seperti Teluk Dalam, Teluk Genting dan Batu Malang.
Menurutnya, bayaran RM90 bagi setiap pelancong yang dikenakan untuk trip snorkeling yang bermula dari pukul 9 pagi hingga 3 petang turut meliputi harga sewa perkakasan snorkeling dan makan tengahari.
“Kami menggunakan dua buah bot laju berkuasa ratusan kuasa kuda yang membawa pelancong ke lokasi snorkeling dengan cepat.
“Ia merupakan aktiviti yang tidak seharusnya dilepaskan oleh pelancong sepanjang bercuti di Tioman,’’ kata Stiven yang menetap di pulau itu sejak tahun 1986.
Bercerita mengenai jumlah pelancong yang agak kurang di pantai Juara, Stiven mengakui bahawa kos pengangkutan untuk ke pantai itu menjadi antara penyebab.
“Sesetengah pelancong tidak mahu datang ke Juara selepas mendapat tahu mengenai bayaran tambang pacuan empat roda.
“Namun bagi yang pernah sampai ke sini, bayaran sebanyak RM50 itu bukanlah masalah yang besar,’’ jelasnya.
Juara Beach yang bertapak dengan 12 buah bilik pada 2008 kini menawarkan 26 buah bilik chalet iaitu 12 bilik kategori deluxe dan 14 bilik standard.





Kategori deluxe ditawarkan pada harga RM140 semalam, manakala bilik standard dijual mengikut bilangan penghuni iaitu RM160 untuk tiga orang dan RM180 untuk empat orang. Harga ditawarkan termasuk sarapan.
Keselesaan penginapan di Juara Beach dilengkapi dengan pendingin udara, air panas, peti ais, televisyen dan cerek air.





Walaupun terpisah dari pantai utama, pantai Juara juga mempunyai kemudahan asas yang diperlukan pelancong seperti kedai runcit, restoran dan sebuah pusat selam.
Di Kampung Juara juga, pelancong boleh mendapatkan minyak kelapa dara yang dimasak secara tradisional dan mempunyai pelbagai khasiat perubatan.

Maklumat lanjut mengenai Juara Beach boleh diperolehi dengan menghubungi talian 09-4193188 atau 013-7711137 (Stiven).

Sep 11, 2011

Kembara Ke Bumi Suci 2012

 
SELEPAS mengharungi cabaran getir yang hampir meragut nyawa ahli kumpulan semasa ekspedisi dua tahun lalu, Kembara Ke Bumi Suci kini bersedia untuk meneruskan pengembaraan.
Pengurus Israq Adventure, Azman Baharuddin selaku penganjur berkata, episod kedua pengembaraan mengerjakan umrah dengan menunggang motosikal itu dijangka berlepas pada April 2012.
Azman berkata, Ekspedisi 1Malaysia Kembara Ke Bumi Suci 2012 akan menggunakan laluan yang berbeza dengan ekspedisi siri pertama selepas konvoi meninggalkan sempadan China.
Menurutnya, laluan dari barat negara China itu akan menuju ke utara memasuki Kazakhstan dan Rusia sebelum turun ke Georgia, Azerbaijan, Turkey, Syria, Jordan dan Arab Saudi.
“Walaupun laluan diubah, pengembaraan sebenarnya masih melalui jarak kilometer yang sama sejauh kira-kira 18,000 kilometer merentasi 11 buah negara,” katanya.
Ekoran sambutan yang menggalakkan, penganjur bercadang untuk membuka penyertaan yang lebih besar berbanding 15 orang peserta yang menyertai pengembaraan julung kali dilakukan penunggang dari negara ini.
Penganjur mensasarkan penyertaan 43 orang melibatkan 15 buah motosikal berkuasa tinggi dan tujuh pacuan empat roda, termasuk kenderaan sokongan dan penerbitan sepanjang pengembaraan 50 hari itu.
“Kita akan berusaha untuk menjadikan Kembara Ke Bumi Suci sebagai acara dua tahun sekali,” jelasnya.

 

Bagaimanapun, Azman yang berpengalaman lebih 10 tahun dalam pengembaraan jarak jauh mengingatkan kepada mereka yang ingin mengambil bahagian bahawa cabaran yang menanti tidak sama dengan kebanyakan konvoi bermotor.
“Selain menikmati kepuasan menjelajah bumi orang, matlamat utama dalam pengembaraan ini lebih kepada perjalanan untuk mencari tuhan.

 

“Konvoi ini adalah pengembaraan yang penuh dengan nilai kerohanian dan cabaran yang menguji keimanan diri kepada Allah,” katanya.
Cabaran dan seruan keimanan
Antara cabaran getir yang ditempuhi pasukan termasuk serangan ribut padang pasir semasa merentasi Gurun Gobi dan kejadian tanah runtuh di China, kemalangan jalan raya, kerosakan dan laluan penuh liku semasa melalui Penara Tibet.
Azman berkata, selain cuaca panas padang pasir, penunggang juga diuji dengan suhu paras negatif semasa melalui laluan altitud tinggi di Kyrgystan.
“Ujian di Kyrgystan adalah antara yang tidak akan dilupakan. Bukan sahaja cuaca yang sejuk bahkan penunggang pada ketinggian beribu meter menyebabkan kami sukar bernafas.
“Kami bernasib baik ketika itu kerana masih ada penduduk di tanah tinggi itu yang berhati mulia. Mereka bukan sahaja memberikan tempat perlindungan malah menyajikan segelas kopi panas,”katanya.
Jelasnya lagi, selain ujian bentuk muka bumi dan keadaan sekeliling, tahap keimanan dan kesabaran diri peserta juga kerap diuji sebelum tiba ke tanah suci.
Namun di sebalik rintangan dan cabaran, pengembaraan yang mengimbas keperitan umat Islam pada zaman dahulu mengembara untuk mengerjakan ibadah haji dan umrah itu betul-betul memberi keinsafan.
Katanya, perjalanan sejauh 18,000 km itu banyak menguji dan mengajar erti kesabaran serta pentingnya semangat kerjasama di antara ahli pasukan.
“Cabaran dan ujian dari Allah itu datang berterusan sehingga kami tiba di Mekah. Saya bersyukur kerana tidak pernah merasa diri begitu dekat dengan-Nya sebelum pengembaraan ini,” katanya.
 
 
Pelancaran peringkat negeri

Mengulas mengenai Kembara Ke Bumi Suci 2012, Azman berhasrat untuk mengumpul penyertaan penunggang dari setiap negeri sebagai usaha Israq Adventure meluaskan lagi persaudaraan bermotor.
“Kita telah menerima penyertaan berkumpulan (mengikut negeri) seperti dari Terengganu dan Melaka,” katanya.
Sehubungan itu, penganjur berhasrat untuk mengadakan pelancaran dan pameran di setiap negeri yang mempunyai penyertaan di samping berkongsi pengalaman dan minat pengembaraan motosikal jarak jauh.
Selain membuka penyertaan lebih ramai, beliau mengharapkan penglibatan positif syarikat dan mana badan pada pengembaraan yang akan bermula pada April tahun depan itu.
“Kita ingin membuktikan sekali lagi bahawa pemergian ke Mekah melalui jalan darat bukanlah sesuatu yang mustahil,” katanya.
Maklumat lanjut mengenai pengembaraan seterusnya boleh diperolehi dengan menghubungi Israq Adventure di talian 03-55693941 atau layari laman web www.israqadventure.com.

Sep 9, 2011

My First Timelapse Project




After reading and spending time in youtube and vimeo (for lesson, tips & inspiration). Im finally made my own timelapse.
This series of timelapse was shot entirely in the state of Terengganu, Malaysia. Combination of sky and land. More to come. Thanks for watching.





for those who not familiar, timelapse is a kind of cinematography technique that is produced by taking multiple shot, normally hundreds or even thousands of photographs.
What for? This sequence when we play back at normal speed (depend to frame rate when want, produces a stunning effect. Whereby time appears to be moving faster and thus lapsing.
For example, an image of a scene may be captured once every second, and then played back at 30 frames per second; the result would be an apparent increase of speed by 30 times.

Some classic subjects of timelapse photography include:
-cloudscapes and celestial motion
-plants growing and flowers opening
-fruit rotting
-evolution of a construction project
-people in the city

The technique has also been used to photograph crowds, traffic, and even television. The effect of photographing a subject that changes imperceptibly slowly, is to create a smooth impression of motion. A subject that is changing quickly already is transformed into an onslaught of activity.
The first use of time-lapse photography in a feature film was in Georges Méliès' motion picture Carrefour De L'Opera (1897). Time-lapse photography of biologic phenomena was pioneered by Jean Comandon[1] in collaboration with Pathé Frères from 1909, by F. Percy Smith in 1910 and Roman Vishniac from 1915 to 1918. Time-lapse photography was further pioneered in a series of feature films called Bergfilms (Mountain films) by Arnold Fanck, in the 1920s, including The Holy Mountain (1926).
From 1929 to 1931, R. R. Rife astonished journalists with early demonstrations of high magnification time-lapse cine-micrography[2][3] but no filmmaker can be credited for popularizing time-lapse more than Dr. John Ott, whose life-work is documented in the DVD-film "Exploring the Spectrum".

Terengganu In Timelapse

Aug 25, 2011

Happy Aidilfitri to All my friends and blogger, write or read!!

The world always a two sides of a coin. This is the time I'm very happy because of new thing is happening and really sad because of some changes. Too often too, we are not allow to share our happiness, (yet). But here, sharing my bad news is kind of important to this blog. Here it goes:-

"I WILL GO LESS TRAVELLING FROM NOW BECAUSE LIFE TREAT ME WITH SOMETHING ELSE. AFTER 3 1/2 YEARS OF TRAVELLING AROUND THE GLOBE, I HAVE TO PUT MY ASS TO REST.
"BECAUSE MY EDITOR AND EVERYBODY IN THE OFFICE HATES MY TRAVEL JOURNAL so much:), AND SO recently, THE BOSS SENT ME TO WRITE MORE ON POLITICS. BUT WHO CARES ABOUT POLITIC ANYWAY.
"ONE THING FOR SURE I WILL CONTINUE MY WRITING, SHARING INFO ABOUT PLACES I HAVE BEEN AND THE BEST FEELING ABOUT TRAVELING. THE SENSATION WHEN WE WAKE UP AT TOTALLY A STRANGE PLACE.
"EVEN BETTER (in this new position as political writer) - WILL GIVE ME MORE TIME AND FLEXIBILITIES TO WRITE MY PERSONAL FEELING HERE.... AFTER 18 COUNTRIES, I THINK I HAVE STILL MANY THINGS TO SHARE (stock). KEEP COMING MY FELLOW READER AND FRIENDS.
"AND WHEN I DO NOT HAVE SO MUCH TRAVELLING, I THINK I WILL DO AND CREATE MORE INTERESTING PHOTOGRAPHS IN THE FUTURE. ONE OF MY NEW ADDICTION IS SHOOTING TIMELAPSE.

so you can view my work here at my Vimeo account : http://vimeo.com/user7825262
and this is a piece of my latest artwork from my balcony . hope you like this startrail.


FOR THIS HARI RAYA, I WISH YOU ALL HAPPY HARI RAYA , MAAF ZAHIR BATIN
ENJOY THE DAY.....WITH UR LOVE ONE.


Aug 15, 2011

Frankfurt - Kota Dua Wajah

 

Dipisahkan kepada bahagian utara dan selatan oleh Sungai Main, Frankfurt kini membangun sebagai pusat kewangan dan bandar pengangkutan paling utama di Jerman. Berbeza dengan kota-kota Eropah lain yang tidak mempunyai banyak bangunan tinggi, kota kelima terbesar di negara itu menyajikan pelancong dengan landskap metropolitan dengan gabungan budaya yang cukup harmoni.

Berdiri paling tinggi di bandar itu adalah bangunan Commerzbank setinggi 259 meter dan pernah menjadi bangunan tertinggi di Eropah. Cuma ia tidak dibuka untuk kunjungan umum.
Untuk meninjau pemandangan keseluruhan kota, menara Main Tower yang terletak di Landesbank Hessen adalah tempat terbaik. Pada hari yang cerah, menara setinggi 54 tingkat ini menyajikan saujana mata memandang sehingga menampakkan kawasan kampung yang kemas dan rapi.

Suasana santai di pinggir Sungai Main adalah antara suasana yang paling digemari pelancong. Lokasi yang damai itu memberikan Frankfurt nama kedua iaitu Mainhattan.
Pada musim panas, pelancong boleh menghabiskan masa untuk bersiar di sepanjang tebingan sungai yang penuh dengan penghuni dan pelawat kota. Lokasi yang menempatkan restoran dan kafe itu pasti menjadi kegemaran. 

Puas bersantai. Kini tiba masanya untuk menjelajah ke pelosok kota. Frankfurt sebagai bandar bahagian Hesse juga dikenali dengan gelaran bandar dua muka disebabkan perbezaan zamannya. Melihat kemodenan dan unsur tradisional yang serasi di Frankfurt adalah pengalaman yang tiada di mana-mana. Jangan berasa janggal apabila sebuah pasar raya moden mengejutkan anda sebaik sahaja keluar dari bangunan berusia ribuan tahun.
Salah satu lokasi yang menjadi kegemaran pelancong di Frankfurt adalah Dataran Romer yang menampilkan keunikan reka bentuk bangunan dari kurun ke-14. Kawasan yang dibangunkan semula selepas musnah teruk pada Perang Dunia Kedua itu menempatkan gereja Alte Nikolaikirche dan penempatan Roman kuno yang menjadi rahsia nama Romer dikenang sehingga hari ini.
Seperti kebanyakan kawasan tarikan pelancong di Frankfurt, bangunan itu juga dipenuhi dengan premis makanan dan cenderahati yang menawarkan harga berpatutan. Untuk menyusuri asal usul bandar itu secara lebih terperinci, kawasan Museumsufer yang terletak di selatan Main menghimpunkan sembilan buah muzium yang menceritakan pelbagai sejarah, pameran khazanah dan artifak.
salah satu daripada barisan muzium di Museumsufer

Antara muzium yang ada di situ adalah Muzium Filem Jerman, Muzium Senibina, Muzium Seni, Muzium Jewish, Muzium Telekomunikasi, Muzium Adat dan Budaya Giersch. Dari pusat bandar, perjalanan ke kompleks muzium boleh dilakukan dengan menaiki kereta api bawah tanah sehingga ke stesen Schweizer Platz sebelum menuju ke pinggir Sungai Main.

Pengalaman melancong di Frankfurt tidak mungkin memeningkan kepala. Sebagai pusat pengangkutan utama di Jerman, Frankfurt dilengkapi dengan rangkaian kereta api, bas dan teksi yang cukup efisien. Untuk kepuasan membeli-belah, luangkan masa bersiar ke Frankfurt Zeil atau Fifth Avenue. Di kawasan itu terdapat deretan kedai dan butik yang menjual pelbagai barangan berjenama. Kemeriahan akan lebih terasa menjelang malam yang dihiasi lampu neon dan lagak pengunjung.

Tarikan lain termasuk The Palm Garden (Palmengarten) yang terletak kira-kira dua kilometer dari Frankfurt Operas House. Palm Garden merupakan antara taman botanika terbesar di Jerman. Selain mempamerkan koleksi tumbuhan eksklusif dan eksotik, taman yang dibuka sejak 1871 itu turut menyediakan kemudahan seperti bot persiaran, taman permainan, rumah hijau dan menganjurkan festival pada masa-masa tertentu. Bercerita mengenai festival, Frankfurt sebagai kota tempat muda-mudi bersuka-ria juga tidak lekang dengan pelbagai pesta dan kemeriahan. 
 




Bagi yang merancang lawatan, anda dinasihatkan membuat tempahan terlebih awal kerana penginapan bukan sesuatu yang mudah diperoleh setiap kali acara berlangsung. Kota Frankfurt biasanya akan padat dengan pelawat setiap kali penganjuran acara.
Waktu terbaik untuk melawat Frankfurt adalah pada hujung musim bunga hingga awal musim luruh. Cuaca pada musim panas sekitar 25 darjah Celsius mungkin terlalu hangat manakala suhu musim sejuk biasanya turun mencecah negatif.
Dengan dua wajahnya, Frankfurt mungkin bukan kota yang penuh dengan sejarah seperti Paris, Rom dan London. Namun keserasian antara pembangunan dan budaya menjadikan ia antara destinasi yang berbaloi untuk dikunjungi.

Melancong ke Argentina


SEBAGAI bandar kedua terbesar di Amerika Selatan, Buenos Aires bukan sahaja sebuah kota metropolitan moden bahkan padat dengan pelbagai tarikan yang sedia untuk diterokai.
Percampuran budaya sejak zaman penjajahan Sepanyol hingga ke era penghijrahan masyarakat Eropah ke ibu kota Argentina itu banyak mengubah wajah Buenos Aires sehingga mendapat jolokan kota Paris di benua itu.
Beunos Aires seperti kota-kota bekas jajahan Sepanyol (di Argentina) sememangnya kaya dengan nilai budaya dan sejarah. Antara produk budaya yang menarik untuk dilawati adalah penempatan lama di San Ignacio Mini, Nuestra Senora del Pilar dan Cabildo.
Selain itu, negara yang terletak di antara pergunungan Andes, Lautan Atlantik dan hampir dengan kutub selatan itu juga terkenal dengan keindahan alam semula jadi yang tiada tolak banding. Patagonia, Talampaya dan Aconcagua merupakan sebahagian daripada keajaiban alam Argentina.

Di tengah-tengah kota Buenos Aires, tarikan utama pelancong mungkin bermula dengan kunjungan ke kawasan 'kejiranan' La Boca yang penuh berwarna-warni. Kawasan berhampiran dengan muara Sungai Riachuelo itu pernah menjadi pelabuhan yang mendaratkan pendatang-pendatang dari Itali, Sepanyol dan Eropah.
La Boca juga dikenali sebagai tuan rumah kepada salah satu kelab bola sepak terbaik di dunia iaitu Boca Juniors. Teruskan berjalan sehingga ke tengah kejiranan itu untuk melihat sendiri stadium (La Bombonera) yang pernah melahirkan ikon bola sepak dunia, Diego Maradona.
Pada setiap kali perlawanan, stadium berbentuk seperti kotak coklat yang mampu memuatkan kira-kira 50,000 penonton itu pasti meriah dengan sorakan dan warna-warni penyokong.
Di luar stadium, jangan sesekali terkejut kerana kunjungan anda mungkin disambut oleh Maradona yang dilakonkan oleh 'pelanduk dua serupa'. Dengan sedikit bayaran, anda boleh mengejutkan rakan tentang siapa yang anda temui semasa melancong di negara itu.
Di sekitar La Boca atau di mana-mana sahaja jangan lepaskan peluang untuk mencuba kopi Mate, sejenis minuman tradisional penduduk Argentina. Lebih bermakna jika ia dinikmati bersama kerancakan tarian tango yang banyak dipersembahkan ke seluruh pelosok kota itu.
Satu lagi destinasi tumpuan pelancong di tengah-tengah Buenos Aires adalah Plaza de Mayo. Dataran yang pernah menyaksikan kemerdekaan dan pembangunan Argentina selepas berakhirnya penjajahan Sepanyol pada 1816.
Namun melancong destinasi yang memakan waktu penerbangan sehingga berpuluh jam dari Malaysia itu tidak mungkin dihabiskan sekadar untuk melawat tarikan di kota.

Air terjun Iguazu yang terletak bersempadan dengan Brazil dan Paraguay merupakan tarikan wajib bagi yang melawat Argentina. Air terjun yang mempunyai 275 curahan itu merupakan salah satu daripada air terjun terbesar di dunia. Di sebelah Argentina, curahan air terjun berbentuk melengkung seluas kira-kira tiga kilometer itu boleh dikunjungi melalui pintu utamanya di Misiones.
Keindahan air terjun yang hanya setanding dengan Angel's Fall di Venezuela itu boleh disaksikan dari anjung yang dibina mengadap tirai air yang tersusun cantik. Pelawat dinasihat melengkapkan diri dengan menyarung baju hujan kerana tempias air yang kencang seperti hujan.

 
Patagonia yang terletak di bahagian paling selatan benua Amerika Selatan di antara banjaran Andes dan Lautan Pasifik menjanjikan lebih keajaiban. Kawasan itu dipenuhi dengan bentuk muka bumi yang ganjil dan aktiviti geologi penuh misteri.
Patagonia yang dibahagikan kepada beberapa bahagian iaitu Neuquen, Rio Negro, Chubut dan Santa Cruz menampilkan keindahan pergunungan, kehijauan alam dan lautan ais yang tidak terdapat di mana-mana di dunia ini.
Salah satu daripada tarikan utama adalah Taman Negara Glasier di Perito Moreno Glacier, Santa Cruz yang membawa pelancong mengembara jauh ke zaman ais dan melihat bongkah-bongkah ais yang tinggi menggunung. Mungkin anda boleh bayangkan curahan air terjun Iguazu yang dibekukan.
Tidak jauh dari syurga alam yang menjadi kegilaan penggemar aktiviti luar itu adalah satu lagi tarikan yang menanti iaitu Taman Negara Los Aleres di bahagian Chubut. Los Aleres adalah taman negara tercantik di Argentina yang ditubuh untuk melindungi pokok Alerce yang hidup sehingga 3,000 tahun dan membesar sehingga 70 meter tinggi.

Bagi mereka yang tidak mahu bersusah payah mendaki, peluang menikmati keindahan hutan pokok gergasi yang menghijau dengan ketenangan permukaan tasik di situ boleh dirasai dengan mendapatkan perkhidmatan bot.

 
Tarikan terakhir adalah Taman Negara Talampaya di timur bahagian La Rioja yang dihiasi keindahan landskap batu dan bukit yang terbentuk daripada hakisan angin sejak lebih 250 juta tahun lalu.
Taman yang diiktiraf sebagai Tapak Warisan Dunia sejak 2000 itu meliputi kawasan seluas 2,150 kilometer persegi. Selain keindahan hakisan batu-batu merah beratus meter tinggi, kawasan itu juga dipercayai merupakan tapak penempatan manusia terawal di benua Amerika Selatan.

Aug 4, 2011

Yang menanti di dasar laut



SETIAP tahun kira-kira 18,000 penyelam baru direkrut di negara ini menjadikan jumlah penyelam berdaftar kini dianggarkan seramai 120,000 orang. Peningkatan tahun demi tahun itu jelas membuktikan populariti dan sambutan terhadap rekreasi selam skuba.
Bagi yang bukan penyelam, ramai masih tertanya-tanya apakah keseronokan yang menanti mereka di dasar laut dan apa pula kelebihan menjadi seorang penyelam.
Keistimewaannya jelas. Memiliki nyawa 'kedua' membolehkan mereka (penyelam) meneroka dunia di bawah permukaan air yang selama ini cukup asing bagi manusia. Tarikannya adalah keindahan terumbu karang dan segala penghuninya.
Kehidupan laut menyajikan seribu satu keanehan pada pancaindera manusia. Malah peluang menikmati keharmonian alam yang sunyi tanpa bunyi itu juga adalah terapi terbaik untuk 'memutuskan' diri daripada beban dan masalah.
 Dasar laut yang dipenuhi batu karang berwarna-warni sememangnya cukup menghiburkan. Bagi penyelam baru keindahan seperti itu adalah pencetus keseronokan dan harus juga berwaspada kerana ia mungkin membawa kepada ketagihan.
Pada selaman peringkat permulaan, kedalaman mungkin dilakukan tidak melebihi 10 meter. Pada paras itu, pancaran cahaya yang menerangi terumbu biasanya memberi penyelam jarak penglihatan yang cukup baik.
Melintas riang di depan mata adalah ikan-ikan yang selama ini hanya dilihat di pasar. Namun melihat sendiri hidupan yang berenang bebas di habitat asal itu tentulah sesuatu yang sama sekali berbeza.
Kumpulan jenahak yang bersinar dengan kulit merah dan kuning adalah antara perarakan yang sering memeriahkan terumbu karang. Ikan bayan (parrotfish) juga antara yang paling menyerlah manakala spesies lain yang banyak ditemui pada kedalaman itu termasuk buntal, kerisi dan ikan kunyit.
Namun selam skuba bukanlah sekadar kepuasan melihat kerana banyak perkara yang harus dipelajari penyelam untuk memastikan selaman dilakukan dengan selamat. Selain itu, skuba juga mendedahkan penyelam dengan pelbagai perkara baru.
Daripada proses pembelajaran yang berterusan itulah datang keseronokan. Buktinya, penyelam biasanya mengenali lebih banyak hidupan di laut berbanding di darat. Proses menghafal dan merekod dilakukan melalui sesi pengenalan ikan (fish ID) setiap kali selepas menyelam.
Kadang-kala pembelajaran itu melibatkan perkara yang cukup mudah namun tidak pernah diambil peduli. Misalnya batu karang yang kelihatan seperti tumbuhan jarang diketahui bahawa ia sebenarnya adalah binatang. Sesetengahnya pula sangat sensitif kepada ancaman.
Oleh itu sebagai penyelam yang beretika, tiada sentuhan dibenarkan kerana himpunan karang itulah yang menyediakan lebih daripada separuh sumber makanan laut kepada kita.
Namun apa guna membelanjakan RM1,500 untuk sekeping sijil (selam skuba laut terbuka) jika hanya melihat benda yang sama boleh dilihat penyelam snorkel. Tutup hidung dan hembus nafas untuk turun ke paras lebih dalam. Pada kedalaman melebihi 10 meter tekanan mula bermain di telinga dan kadang-kala sangat menyakitkan.
Untuk mengintai apa yang ada di dasar, penyelam disyorkan menguasai teknik apungan bagi mengelak diri daripada melanggar batu karang yang hanya tumbuh beberapa sentimeter setahun. Imbuhan yang menanti di dasar adalah spesies-spesies lebih besar seperti ikan merah, gelama, kerapu dan pari.
Jika bernasib baik, penyelam mungkin dikejutkan dengan kibaran pari yang biasanya berselindung di celah-celah batu. Di antara spesies pari yang menjadi idaman untuk dilihat penyelam termasuk pari manta dan pari helang (eagleray) yang semakin sukar ditemui di perairan negara ini.
Namun bukan semua yang cantik itu selamat untuk dihampiri. Di laut, penyelam dinasihatkan supaya menjauhkan diri dari ikan jebung (titan triggerfish) yang boleh menyerang dengan patukan bertubi-tubi.
Dikatakan patukan empat batang gigi yang bercerakah keluar dari mulutnya cukup untuk memecahkan cermin topeng selam. Oleh itu, berwaspadalah dengan sekeliling sepanjang masa.
Selain titan triggerfish, belut laut (moray eel) juga antara spesies jinak yang mungkin memberi ancaman. Ia jarang menyerang manusia tetapi berlaku beberapa kemalangan di mana tangan penyelam tembus akibat digigit.
Itulah sebahagian daripada cabaran dan risiko yang menanti penyelam. Jika selaman dilakukan dengan mematuhi peraturan, kemalangan mungkin dapat dielakkan.
Untuk penguasaan teknik yang lebih baik, penyelam mungkin mahu menaikkan taraf sijil ke peringkat lanjutan yang membolehkan mereka melakukan selaman sehingga 30 meter, selaman waktu malam dan selaman navigasi.
Apa perlunya? Ia bukan sahaja meningkatkan kesedaran dan tanggungjawab malah menjanjikan pengalaman yang lebih mencabar.
Melakukan selaman malam misalnya memperlihatkan kegelapan laut yang kelam tanpa cahaya. Kehidupannya lebih 'perlahan' dengan ikan-ikan yang lebih jinak. Ia juga menjadi waktu terbaik untuk mengintai spesies-spesies yang tidak kelihatan pada waktu siang seperti sotong, ketam dan udang.
Dengan menggunakan lampu suluh, penyelam bergerak mengikut arahan ketua selaman. Selain atmosfera yang gelap, penyelam juga diperkenalkan dengan isyarat tangan yang berbeza berbanding isyarat yang digunakan pada siang hari.
Apa lagi? Dengan kebenaran untuk turun sehingga 30 meter, penyelam juga berpeluang melakukan eksplorasi ke lokasi kapal karam. Di kawasan itu, rupa bentuk spesies yang ditemui mungkin lebih mengejutkan.
Stonefish, lionfish, frogfish dan robust pipefish adalah sebahagian daripada spesies yang banyak menghuni kerangka-kerangka kapal di perairan negara ini. Selain itu, ikan cencaru dan bawal telinga gajah (batfish) juga mudah ditemui di perairan negara ini.
Namun pertemuan dengan semua spesies itu bukanlah sesuatu yang boleh dicapai pada satu selaman. Ia juga bukanlah 'pertemuan kemuncak' bagi penyelam.
Pertemuan yang lebih bermakna adalah ikan yu paus yang membesar sehingga berpuluh meter panjang dan sekumpulan yu kepala tukul yang hanya boleh ditemui di lokasi selam eksotik seperti di Pulau Sipadan dan Terumbu Layang-Layang di Sabah.
Dua lokasi tersebut pula biasanya melibatkan selaman dalam sehingga melebihi paras 30 meter. 'Perhiasannya' pula adalah kawanan ikan seperti demuduk (trevally), gerepoh (GT), aji-aji (amberjack) dan alu-alu (barracuda) yang berenang secara berpusar seperti puting beliung.
Selepas 'bosan' dengan spesies -spesies besar dan mencuba pelbagai kategori selaman, penyelam mungkin mahu beralih kepada selaman makro untuk mengintai spesies-spesies halus.
Di negara ini, Pulau Mabul, Sabah memberi peluang kepada penyelam untuk melihat pelbagai spesies halus seperti kuda laut Denise yang mempunyai saiz hanya beberapa milimeter, ulat laut (nudybranch) dan pelbagai lagi.
Namun seperti juga kategori selaman lain, cabaran selaman makro terletak pada kesukaran mengesan spesies-spesies halus yang cukup pakar dalam teknik penyamaran. Selamat menyelam

Aug 2, 2011

Disneyland Paris

 

SELAIN tarikan sejarahnya seperti Menara Eiffel, gerbang Arc de Triomphe, Notre Dame dan muzium Lurve, Paris juga dikunjungi kerana satu lagi tarikan yang cukup popular iaitu Disneyland Paris.

Jika Paris merupakan destinasi paling dikunjungi di dunia, taman tema yang terletak kira-kira 30 kilometer di luar ibu kota negara Perancis itu juga mempunyai reputasi yang hampir sama.

Dengan kunjungan 15 juta pelawat setiap tahun, Disneyland Paris sendiri tersenarai sebagai destinasi tarikan pelancong paling popular di Eropah. Ia menjanjikan kunjungan penuh dengan pengalaman yang tidak akan dilupakan.

Kesempatan melawat taman permainan dan hiburan di Chessy Marne-la-Vallee pada Mei lalu memberi peluang kepada penulis menjenguk apa yang ditawarkan oleh rangkaian resort Disney itu.

Cuma tempoh lawatan setengah sehari tidak membenarkan penulis menikmati keseluruhan hiburan yang ditawarkan dengan sekeping tiket (berharga kira-kira RM300). Mengikut apa yang dicadangkan pada risalah taman tema itu, pelawat memerlukan dua hingga tiga hari untuk menikmati semua hiburan dan permainan yang ditawarkan di situ.
Disneyland Paris dibahagikan kepada dua bahagian utama iaitu Taman Disneyland dan Taman Studio Walt Disney, itu tidak termasuk tujuh buah Hotel Disney, premis jualan, restoran dan pusat hiburan. Secara kasar, keluasan keseluruhan taman yang dibuka pada 1999 itu dianggarkan menyamai satu perlima daripada saiz pusat bandar Paris.
 
Taman tema pertama iaitu Taman Disneyland dibahagikan kepada beberapa konsep dan tema hiburan iaitu Fantasyland, Main Street USA, Frontierland, Adventureland dan Discoveryland. Pengembaraan di Fantasyland misalnya membawa pelawat ke alam penuh imaginasi seperti terbang bersama Peter Pan, Alice and Wonderland, Dumbo Flying Elephant, Pinocchio dan Jiminy Cricket.

 

Bagi yang mahukan lebih cabaran, permainan Big Thunder Mountain dan Indiana Jones boleh membawa pelawat mengembara dari perut bumi hingga ke puncak gunung. Selain perjalanan roller coaster berbentuk kereta api lombong biji timah itu, taman tema juga dipenuhi dengan pelbagai jenis permainan gelongsor berteknologi tinggi.

Bagi kanak-kanak, peluang bertemu dan bergambar dengan watak kegemaran mereka seperti Mickey Mouse, Snow White, Aladin dan banyak lagi pasti umpama mimpi bertukar realiti. 

Memeriahkan lagi suasana magis di taman tema itu adalah aksi pelawat khususnya kanak-kanak yang dipakaikan dengan pelbagai pakaian watak Disney oleh ibu bapa mereka. Premis jualan pakaian dan cendera hati itu juga dihias cantik dengan tema-tema tersendiri.

Jauh di tengah taman, tersergam sebuah istana berbumbung tajam yang selama ini hanya dilihat melalui siri kartun dan animasi. Istana Sleeping Beauty itu merupakan pentas persembahan dan perarakan yang paling dinanti-nantikan pelawat.

Acara yang dianggap sebagai kemuncak hiburan di Disneyland itu bermula dengan persembahan teater oleh watat-watak Disney sebelum diakhiri dengan persembahan bunga api yang menghidupkan keajaipan alam Disney.

Sementara itu di taman kedua iaitu Taman Studio Walt Disney yang dibuka tiga tahun selepas pembukaan Disneyland Paris menyajikan hiburan dengan citarasa berkonsepkan Hollywood. 

Hiburan untuk dewasa dan kanak-kanak termasuk persembahan lagak ngeri oleh pasukan Hot Cars, terjunan dari tingkat 13 (roller coaster maya) dan mengetahui rahsia di sebalik pembikinan filem -filem terkemuka Hollywood.

Belum lagi berakhir, kepuasan di Disneyland Paris bukan sekadar hiburan di dua bahagian taman tema kerana tarikan di Disney Village juga tidak kurang menariknya. Alami dramatik Mickey dan rakan-rakan melalui persembahan Buffalo Bill's Wild West, teater IMAX yang menayangkan filem-filem terkini, bersantai di kafe atau menjenguk sedikit cenderahati di Planet Hollywood.



Bagi yang bercuti dengan keluarga, persinggahan ke Disneyland Paris juga memberi peluang menginap di dalam 'istana' seperti keluarga di raja. Penginapan yang boleh dipilih di salah satu daripada tujuh Hotel Disney itu ditawarkan mengikut tema-tema tertentu.

Cuma harga yang perlu dibayar untuk merasai kemesraan layanan hotel bertaraf antarabangsa itu mungkin boleh 'mencederakan' perbelanjaan anda. Antara yang paling hampir dengan taman termasuk Magic Circus, Residence Du Parc, Park & Suites Prestige Val d’Europe, Relais Spa Cheesy.

Tiket satu hari untuk dewasa dijual pada harga kira-kira RM300 untuk dewasa dan RM270 untuk kanak-kanak berusia tiga hingga 11 tahun. Dengan hiburan tanpa henti, permainan berteknologi tinggi, hiasan kota fantasi dan kemeriahan watak Disney, harga yang dibayar tidaklah terlalu mahal.

Dengan segala tarikan yang menakjubkan itu, Disneyland Paris bukan sekadar tempat untuk berhibur malah membebaskan segala kerisauan yang bersarang di kepala.

TUCSON


Hyundai memperkenalkan model pertama Tucson di negara ini kira-kira enam tahun lalu. Berbanding pesaingnya seperti Honda CR-V, Ford Escape dan Toyota RAV-4, kenderaan utiliti sukan (SUV) itu boleh dikatakan sesuatu yang agak mudah dilupai.

Namun, Hyundai tidak mengambil masa yang lama untuk bangkit. Pengeluar kenderaan keempat terbesar di dunia kemudian mengejutkan pasaran dengan penampilan model Sonata YF yang terus mengubah persepsi pada kenderaan jenama Korea itu.

Hyundai juga memberi tamparan hebat kepada reka bentuk jentera buatan Jepun dan Eropah. Dan terbaru, barisan produk Hyundai diperkemaskan dengan kelahiran generasi kedua Tucson, (disebut 'too-sawn').


Tucson terbaharu tampil dengan perubahan ketara berbanding model terdahulu, dengan mengemas kini reka bentuk, teknologi, kelebihan kuasa dan penjimatan bahan bakar.
Perubahan paling ketara boleh dilihat pada lingkungan aerodinamik dan reka bentuk fluid yang ditamatkan dengan gril depan berbentuk heksagon yang cukup kemas. Model yang diperbesarkan tiga inci lebih panjang dan seinci lebih lebar itu baru-baru ini dipilih sebagai pemenang dalam segmen SUV-C.

Di negara ini, Hyundai-Sime Darby Motors memasarkan tiga pilihan Tucson pada harga atas jalan RM126,400 (2.0 spesifikasi biasa), RM136,142 (2.0 spesifikasi tinggi) dan RM150,750 (2.4 spesifikasi tinggi). Setiap unit ditawarkan dengan bonus tambahan iaitu pemilikan jentera tanpa penyelenggaraan sepanjang hayat seperti beberapa lagi jentera Hyundai yang lain.

Tucson dipacu dengan transmisi automatik enam kelajuan yang menghasilkan pemanduan lancar, tindak balas cekap yang memberikan lebih penjimatan. Transmisi shiftronic yang diguna pakai pada jentera ini dikatakan mampu menjimatkan kira-kira 25 peratus bahan bakar berbanding model lama.
 
Enjin Theta II 2.4 liter empat silinder itu mampu menghasilkan 176 kuasa kuda dan 168 tork. Dengan kuasa yang tidak kurang hebatnya untuk sebuah SUV, pecutan Tucson mampu mencapai 180 kilometer sejam. Bagaimanapun perlu difahami, SUV yang lengkap dengan teknologi ini lebih kepada pacuan bernilai dan bukannya untuk prestasi. 

Seperti Sonata, Tucson turut diperhebat dengan kemewahan sebuah sedan iaitu bumbung panorama yang berfungsi pada satu sentuhan butang. Selain itu, pengendalian jentera juga dipermudahkan lagi dengan pengesanan kunci bersensor (key-less entry) dan penghidupan dengan sentuhan butang ON/OFF.

Di kabin depan, kedudukan papan pemuka yang rendah memberikan sudut pandangan yang selesa dan luas. Pemandangan peribadi pemandu diperkemaskan dengan susunan butang-butang fungsi yang ringkas dan elegan. Keseronokan memandu juga dihiburkan dengan sistem stereo 160 watt yang disalur melalui enam pembesar suara yang menyokong format cakera audio, MP3 dan iPod.

Di bahagian belakang, Tucson memuaskan pemilik dengan kelebihan ruang kargo yang cukup luas untuk kegunaan sekeluarga. Untuk isian berganda, lipatan kerusi belakang pula cukup untuk memuatkan beberapa buah basikal.

Dengan jaminan perbatuan sehingga 300,000 kilometer, Tucson mampu milik ini boleh dipandu sejauh 164 kilometer setiap hari selama lima tahun tanpa kerisauan. Dengan segala ciri dan kelebihan, ia sesuai untuk kegunaan seorang pemandu eksekutif di bandar atau pemanduan lebih mencabar pada hujung minggu.